24 Haziran 2018 Pazar


KANDİL SİMİDİ

Malzemeler

1 yumurta sarısı beyazı üzerine sürülecek
250 gr oda sıcaklığında tereyağ
1/4 su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Tereyağı  ,sıvıyağ ,yoğurt ,yumurta sarısı, bir kaba alınır karıştırılır ,mahlep, kabatma tozu,  tuzu da ekleyin.Unu yavaş yavaş ekleyin kulak memesi kıvamında bir hamur olacak . Hamuru 20 dak bekletin.Sonra hamurdan parçala alın elinizle yuvarlayın tezgahın üzerinde silindir olarak yuvarlayın iki ucunu birleştirip simit yapın üzerine yumurtanın beyazını sürün ve susam serpin .170 dereceli fırın da 20 25 dak pişirin .Pişince fırından çıkarın. Soğuyunca  servis yapın.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: