24 Haziran 2018 Pazar










DOĞUM GÜNÜ MAKARONLARI

Malzemeler

3 yumurta beyazı
50 gr toz şeker
200 gr pudra şeker
120 gr badem unu
Bir tutam tuz
1/2 çay kaşığı krem tartar
1 paket vanilya
Boncuk şekerler

Kreması İçin 

50 gr krem peynir
60 gr tereyağ
50 gr pudraşeker
1/2 çay bardağı kremşanti
1/2 çay bardağı süt
sarı ,mavi, pembe,  mor  gıda boyası

Önce kremayı yapıp hazırlayın .Krem peynir şeker ve tereyağını iyice çırpın, ayrı bir kapta çırptığınız krem şanti ve sütü de peynirli karışıma karıştırın. Yaptığınnız kremayı dörtde bölün ve her birine gıda boyasını ekleyin.Yani elimizde sarı mavi pembe ve mor renkli dört krema olacak bunların herbirini plastik flmle sarın sonra bu dört kremayı bir sıkma torbasına koyun ve buzdolabında makaronlar pişene kadar bekletin.


Makarona başlamadan önce pudra şekeri ve  badem ununu iyice ve iki  üç kez eleyin ve bir kenara koyun.Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını çırpacağınız kaba koyun ve mikserle çırpın çırparken toz şekeri yavaş yavaş akıtarak ilave edin.Sonra krem tartarı, vanilyayı, ekleyin.
Sonra bu karışımı badem unu ve pudra şekerli karışıma iki defa da olacak şekilde bir spatula yardımı ile   (bu aşamada sakın mikser kullanmayın )  katlama şeklinde  karıştırın .Spatulayı hamura daldırıp kaldırdığınızda eğer karışım kurdele gibi akıyorsa yeterince karışmış demektir artık karıştırmayın.
Makaron karışımını  ucuna duyu takılmış hamur sıkma torbasına dökün ve parşömen kağıdı serili fırın tepsisine  birer parmak arayla sıkın.Tepsiye sıktıktan sonra tepsileri masaya ya da tezğahın üzerinde vurarak hava kaparcıklarının çıkmasını sağlayın ve en az yarım saat makaronların kuruması için kuru bir yerde kurumasını sağlayın.Üzerlerine boncuk şekelemeler den serpin.Sonra daha önce 150 derecede ısıtığınız fırında 18 dak. pişirin. Bu hamurdan iki tepsi makaron makaron çıkıyor,yani yaklaşık olarak  18 veya 20 adet makaron çıkıyor.

Fırından çıkardığınız makaronları soğumaya bırakın 10 -15 dak kadar sonra bir kream sıkma torbasına koyduğunuz dört renkli kremayı  sıkın ,öteki yarısını da  sandeviç gibi üzerine yerleştirin.

Afiyet Olsun !


Hiç yorum yok: