24 Haziran 2018 Pazar




ŞÖBİYET

Malzemeler

10  -15 adet  baklava yufkası
200 gr tereyağ
 
İç kaymağı için 
1,5 su bardağı süt
2 2,5 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

Şerbeti için 

3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon 

Yapılışı

Önce Şöbyetin iç kaymağı pişirilir.Süt ve irmiği bir küçük tencereye alın üzerine şekeri ve vanilyayı da ekleyip muhallebi kıvamında pişirin .Ilıması için bir kenarda bekletin.
Bu arada başka bir tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatın, içine bir dilim limon koyun,şeker kaynadıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin. 
5 baklava yufkasının her katının arasına eritilmiş tereyğı sürülür.
Bir kenearı 10 santim olacak şekilde karelere kesilir.
İrmikli kaymaktan 1 yemek kaşığı koyulur ve kare yufka üçgen şekilde kapatılır.
Yağlanmış tepsiye dizilir.Tepsiye dizerken birinci sırayı dizdikten sonra ikinci sırayı ters istikamette dizin. Bu işleme yufkalar bitene kadar devam edin. Önceden ısıtılmş 170 dereceli fırında üzerleri altın rengi olana kadar pişirin.Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı 2 -3 dakika geçen  şöbyetlerin üzerine şurubunu dökün .Servis tabağına alıp üzerine bolca antep fıstığı serpin.Dondurma veya çayla ikram edin .

Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: