24 Haziran 2018 Pazar




BİBERLİ EKMEK

Malzemeler

Hamuru  için
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı süt
1 paket toz maya  INSTANT
1 çay kaşığı şeker
Bir tutam tuz
aldığı kadar un

Üzeri için

5 -6 adet acı kuru biber bir gece önce suya  ıslatın
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 adaet soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
bir tutam tuz
1 yemek kaşığı susam

Önce harcımızı hazırlayalım , bunun için soğanları piyaz olarak doğrayın.2 yemek kaşığı zeytinyağını  bir tavada soğanla hafifçe kavurun.Salçayı ve ıslattığınız ve doğradığınız biberleri ekleyin kavurun.Tuz ve kırmızı tozbiberi de ekleyin ocaktan alın soğumaya bırakın.

Yapılışı

Şeker ve mayayı bir kaba koyun üzerine ılık su ve sütü koyup karıştırın.Tuz ve zeyytinyağını ekleyin.Unu yavaş yavaş ekleyin hafif .ele yapışacak bir hamur olacak.30 dak mayalandırın.Mayalanınca hamuru parşömen kağıdı serili ve irmik serpilmiş tepsiye elinizle yayarak açın bu arada istediğiniz şekili verebilirsiniz ben oval yaptım.Hamuru yaydıktan sonra hazırlamış olduğunuz harcı üzerine sürün.Susam serpin ve 200 225 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca 10 dakika dinlendirin ve çayla ikram edin.


Hiç yorum yok: