TAHİNLİ CEVİZLİ SARMA KURABİYE
Malzemeler
12 -15 adet baklavalık yufka
1 su bardağı şeker
1-1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı tahin
200 gr tereyağ eritilecek
Yapılışı
Baklavalık yufkadan birini düz zemin üzerine serin üzerine bir fırça yardımı ile tereyağın dan sürün,üzerine ikinci yufkayı serin ve ayn işlemi tekrarlayın ,üçüncü yufkayı da seri ve bu kez üzerine tahin sürün 2-3 yemek kaşığı şeker serpin ,2 yemek kaşığı ceviz serpin .Çok sıkı olmayacak şekilde yufkayı
rulo olarak sarın. Sonra iki parmak eninde keselim ve parşömen kağıdı serili tepsiye yerleştirelim .Bu işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayalım.170 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin,
fırından çıkarınca soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin .
Afiyet Olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder