24 Haziran 2018 Pazar


TAHİNLİ CEVİZLİ SARMA KURABİYE

Malzemeler

12 -15 adet baklavalık yufka
1 su bardağı şeker
1-1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı tahin
200 gr tereyağ  eritilecek

Yapılışı

 Baklavalık yufkadan birini düz zemin üzerine serin üzerine bir fırça yardımı ile  tereyağın dan sürün,üzerine ikinci yufkayı serin ve ayn işlemi tekrarlayın ,üçüncü yufkayı da seri ve bu kez üzerine tahin sürün 2-3 yemek kaşığı şeker serpin ,2 yemek kaşığı ceviz serpin .Çok sıkı olmayacak şekilde yufkayı 
rulo olarak sarın. Sonra iki parmak eninde keselim ve parşömen kağıdı serili tepsiye yerleştirelim .Bu işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayalım.170 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin,
fırından çıkarınca soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin .

Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: