24 Haziran 2018 Pazar




KURU PATLICAN VE YAPRAK SARMASI

Malzemeler

20 adet kurutulmuş patlıcan
1 1/2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı biber salçası
250 gr kuzu kıyması  el kıyması
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kara biber
150 gr tereyağ
1 limon suyu
1 çorba kaşığı kuru nane
5-6  diş sarmısak

Yapılışı

Patlıcanlarınızı soğuk suyla bir  gece  onceden ıslatın Sabah pirincinizi iyice yıkayın süzün içine salçayı eti nohutu nane harıiç tüm baharatlarını ekleyin ıyıce karıştırın Patlıcanlarınızı eliınizle yahut bir kaşık yardımyla doldurun Tencereye dizin üzerine bir tabağı ters çevirin ve patlıcanların üzeri kapanacak kadar su ekleyin.
Sonra ocağın üstünde ağır ateşte 45 dakika pişirin Suyu kaynayınca 1 limon suyunu ekleyin sarmısakları soyup dövün onları da ekleyin tereyağını koyun  Suyu hafıfçe çekinceye kadar pişirin  ocağın altını kapatın 5 dakika demlenmeye bırakın Servis tabağına alın sıcak servis yapın.

Afşyet Olsun!

Hiç yorum yok: