24 Haziran 2018 Pazar


ERİKLİ TART

Malzemeler

2 su bardağı  un
2 yemek kaşığı şeker
1 fiske tuz
150 gr soğuk tereyağı 
2 yemek kaşığı su
 
Üzeri için 

500 gr kırmızı erik
Yarım su bardağı şeker
File badem 
Pudra şeker

Yapılışı

Soğuk tereyağını küp küp doğrayın.Büyük bir kaseye unu tuz ve şekeri alıp karıştıralım .Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla uafalayın suyu ekleyip yoğurun Yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru 
buzdolabında 20 dakika dinlendirin.Bu arada erikleri yıkayın çekirdeklerini çıkarın ve ince ince 
dilimleyin.Hamuru dolaptan çıkarın iki adet parşömen kağıdı arasında 3-4 mm inceliğinde  açalım
Üzerine  2 yemek kaşığı şeker serpin.Kenarlardan 3cm boşluk kalacak şekilde ortasına şekerle karış
tırdığımız erikleri gelişi güzel yerleştşrelim .Hamurun kenarlarını eriklerin üzerine gelecek şekilde 
katlayarak  kapatalım.Katlanmış kenar hamurunun üzerine de şeker serpelim.
170 derecede ısıtılmış fırında 35 - 40  dakika kadar pişirin.
Üzerine file badem  ve pudra şeker serpelim .Ilıyınca  dondurma ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: