ERİKLİ TART
Malzemeler
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı şeker
1 fiske tuz
150 gr soğuk tereyağı
2 yemek kaşığı su
Üzeri için
500 gr kırmızı erik
Yarım su bardağı şeker
File badem
Pudra şeker
Yapılışı
Soğuk tereyağını küp küp doğrayın.Büyük bir kaseye unu tuz ve şekeri alıp karıştıralım .Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla uafalayın suyu ekleyip yoğurun Yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru
buzdolabında 20 dakika dinlendirin.Bu arada erikleri yıkayın çekirdeklerini çıkarın ve ince ince
dilimleyin.Hamuru dolaptan çıkarın iki adet parşömen kağıdı arasında 3-4 mm inceliğinde açalım
Üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpin.Kenarlardan 3cm boşluk kalacak şekilde ortasına şekerle karış
tırdığımız erikleri gelişi güzel yerleştşrelim .Hamurun kenarlarını eriklerin üzerine gelecek şekilde
katlayarak kapatalım.Katlanmış kenar hamurunun üzerine de şeker serpelim.
170 derecede ısıtılmış fırında 35 - 40 dakika kadar pişirin.
Üzerine file badem ve pudra şeker serpelim .Ilıyınca dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder