24 Haziran 2018 Pazar







 

EZOGELİN ÇORBASI
Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı bulgur
1 orta boy soğan 
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tuz 
1 yemek kaşığı tereyağ
2 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nane
2 diş sarımsak
2 litreye yakın sıcak su veya et suyu veya tavuk suyu hangisi varsa

Yapılışı

Tencereye teryağı alalım , rendelenmiş soğanı sarmısağı ekleyerek kavuralım ,nane ve pul biberi salçayı ilave ederek karıştıralım kavuralım.Bir su bardağı yıkanmış süzülmüş mercimeği , pirinci ,bulguru tuzu ekleyelim.üzerine sıcak suyu ekleyelim.Kaynamaya bırakalım ,kaynadıktan sonra oacağın ısısını düşürelim ve kaynamasına devam edelim .Piştikten sonra üzerine kızartılmış ekmek parçaları ve kuru nane serpelim .

Afiyet Olsun !






















Hiç yorum yok: