24 Haziran 2018 Pazar



KREMALI KUŞKONMAZ ÇORBASI

Malzemeler

200 gr haşlanmış tavuk eti didiklenmiş
750 gr kuşkonmaz
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarmısak
2 su bardağı su 
3 su bardağı tavuk suyu
2 çay kaşığı tuz
yarım limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 -2 yemek kaşığı parmesan peyniri
3 yemek kaşığı krema
2 kaşık un
Üzeri için

Kase üzeri için 
1 yemek kaşığı krema 
 Pişmiş kuşkonmaz başı
Tavuk eti 
Parmesan peyniri
Kızarmış ekmek parçaları

Yapılışı
 
Tenceremize tereyağ ,doğranmış soğan ve sarmısağı  alıp kavuruyoruz.Tuz ekliyoruz.
Unu da ilave edip un kokusu gidene kadar kavuruyoruz.
Üzerine doğranmış kuşkonmazlrı ilave edip soteliyoruz .2 su bardağı su ve 3 su bardağı tavuk 
suyunu ekliyoruz.Yarım lümon suyunu da ekleyip kremasını döküyoruz.Pişmeye  yakın kaynarken 
didiklemiş olduğumuz tavuk etinden birazını üzeri için ayırarak geri kalanını tencereye atıyoruz .
Bir taşım kaynatıyoruz ,altını kapatıyoruz.
Kaselere alıp servis yapmadan önce üzerlerini krema tavuk parçaları peynir ekmek parçaları ile süslüyoruz.

Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: