24 Haziran 2018 Pazar



OSMANLI USULÜ GÜL ŞERBETİ

Malzemeler

250 gr kırmızı ve pembe gül yaprakları
3,5 litre kaynar su
2 su bardağı şeker
1 adet limon suyu

Yapılışı

Gül yaprklarını bol su ile yıkayın sonra büyük bir kaseye su doldurun ve bu suda 
en az yarım saat kadar bekletin .Sonra tekerar bir süzgeçin içinde su ile iyice yıkayın.
Sonra üzerine 3,5 litre kaynar su dökün .Üzerine şekeri ve limon suyunu ilave edin.
Sonra yaprakların rengi ve kokusu suya geçince ve soğuyunca bir sürahiye süzerk dökün.
İçine buz ilave edin .Bardaklara servis ederken arzu ederseniz taze gül yaprakları 
veya nane yaprakları ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: