KREMALI MANTAR ÇORBASI
Malzemeler
250 gr mantar
1 adet küçük kuru soğan
2 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber
100 gr haşlanmış tavuk eti
100 gr haşlanmış tavuk eti
5 su bardağı sıcak su veya et suyu
1 çay bardağı krema
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Mantarları yıkayın ve doğrayın
Soğanı da küp olarak doğrayın
Tencereye yağı alın unu ilave edin
Un kavrulduktan sonra soğanı ekleyip kavurun
Soğandan sonra mantarları ekleyin onlarda kavrulduktan sonra suyu ekleyin
Çorba kaynamaya başladığında başka bir kapta krema ve yumurta sarısını ,çırpın
Bu karışıma kaynayan çorbanın suyundan alıp kremeyı temperleyin ve çorbaya ilave edin.
Üzerine tuz karabiber serpin .
Kızartılmış ekmek parçaları ile servis yapın
Afiyet Olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder