24 Haziran 2018 Pazar


KREMALI MANTAR ÇORBASI

Malzemeler

250 gr mantar
1 adet küçük kuru soğan
2 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı tereyağ
 Tuz, karabiber
100 gr haşlanmış tavuk eti
5 su bardağı sıcak su veya et suyu
1 çay bardağı krema 
1 yumurta sarısı


Yapılışı 

Mantarları yıkayın ve doğrayın
Soğanı da küp olarak doğrayın
Tencereye yağı alın unu ilave edin
Un kavrulduktan sonra soğanı ekleyip kavurun 
Soğandan sonra mantarları ekleyin onlarda kavrulduktan sonra suyu ekleyin 
Çorba kaynamaya başladığında başka bir kapta krema ve yumurta sarısını ,çırpın 
Bu karışıma kaynayan  çorbanın suyundan alıp kremeyı temperleyin ve çorbaya ilave edin.
Üzerine tuz karabiber serpin .
Kızartılmış ekmek parçaları ile servis yapın

Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: