MEYVELİ KEK
Malzemeler
4 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
2- 3 yemek kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 limon rendesi
1 kase karışık orman meyvesi
yeteri kadar file badem
Kreması için
Kreaması için
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kutu 2 zarf krem şanti
2 çay bardağı süt
Yapılışı
Önce kremayı yaparak başlayalım ve kek olana kadar soğutalım.Bir küçük tencereye şekeri, unu
nişastayı alalım üzerine yumurta sarısını ekleyelim ve karıştıralım .Üzerine sütü ekleyip karıştıralım
sonra bir süzgeç yardımı ile sütlü bu karışımı başka bir tencereye süzün sonra ocağa alalım ve muhallaebi kıvamında pişirelim .Ocaktan alalım ve tereyağını vanilyayı ekleyelim karıştıralım üzerine streç naylonla kapatalımve kaymak tutmamasını sağlayın soğumaya bırakın.
İki paket zarf krem şantiyi 2 çay bardağı süt ile çırpalım .Soğumuş olan krema ile karıştıralım ,kek pişene kadar bir tarafta yaad buz dolabında bekletelim.
Yumurta ve şekeri çırpın.
Sıvıyağı ekleyin çırpmaya devam edin.
Unu vanilyayı ve kabartma tozunu yumurtalı karışımın üzerine eleyin
İyice karıştırın sıcak suyu ilave edin ,limon kabuğunuda ekleyin.
Yağlanmış ve un serpilmiş bir kek kalıbına dökün
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 -25 dakika pişirin.
Keki soğuması için tel ızgaraya ters çevirin
Kek soğuduktan sonra keki enine ortadan kesin arasına krema sürün.
Öteki kek parçasını üzerine koyun ve krema ile her tarafını krema ile kaplayın.Üzerine
meyveleri dizin , file bademleri de serpin ,kenarlarına da bademlerden serpin
En son pudra şeker de serpin ve servis yapın.
Afşyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder