24 Haziran 2018 Pazar


MEYVELİ KEK

Malzemeler

4 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı  sıvıyağ
2,5 su bardağı un 
 1 paket vanilya 
2- 3 yemek kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu 
1 limon rendesi
1 kase karışık orman meyvesi
yeteri kadar file badem

 Kreması için

Kreaması için 
  
3 su bardağı süt 
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ
 1  kutu  2 zarf krem şanti
2 çay bardağı süt

Yapılışı


Önce kremayı yaparak başlayalım ve kek olana kadar soğutalım.Bir küçük tencereye şekeri, unu
nişastayı alalım üzerine yumurta sarısını ekleyelim ve karıştıralım .Üzerine sütü ekleyip karıştıralım
sonra bir süzgeç yardımı ile sütlü bu karışımı başka bir tencereye süzün sonra ocağa alalım ve muhallaebi kıvamında pişirelim .Ocaktan alalım ve tereyağını  vanilyayı ekleyelim karıştıralım üzerine streç naylonla kapatalımve kaymak tutmamasını sağlayın soğumaya bırakın.
İki paket zarf  krem şantiyi 2 çay bardağı süt ile çırpalım .Soğumuş olan krema ile karıştıralım ,kek pişene kadar bir tarafta yaad buz dolabında bekletelim.

Yumurta ve şekeri çırpın.
Sıvıyağı ekleyin çırpmaya devam edin.
Unu vanilyayı ve kabartma tozunu yumurtalı karışımın üzerine  eleyin 
İyice karıştırın sıcak suyu ilave edin ,limon kabuğunuda ekleyin.
Yağlanmış ve un serpilmiş bir kek kalıbına dökün 
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 -25 dakika  pişirin.
Keki soğuması için tel ızgaraya ters çevirin 
Kek  soğuduktan sonra keki enine ortadan kesin arasına krema sürün.
Öteki kek parçasını üzerine koyun ve krema ile her tarafını krema ile kaplayın.Üzerine 
meyveleri dizin , file bademleri de serpin ,kenarlarına da bademlerden serpin 
En son pudra şeker de serpin ve servis yapın.

Afşyet Olsun!


Hiç yorum yok: