24 Haziran 2018 Pazar



LAHMACUN

Malzemeler 
Hamuru için

4 su bardağı un 
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

İç Harcı

500 gr koyun ve dana kıyması karışık
1 tane soğan 
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yeterince tuz 
1 çay bardağı su

Garnitür
Maydanoz taze nane  Limon
 
Yapılışı

Önce derin ve büyük bir tepsiye  unu alalım ortasını havuz gibi açalım içine tuz şeker  koyalım ve suyu azar azar dökerek bir hamur yoğuralım . Üzerine bir havlu örtelim .Bu arada soğanı küp şeklinde küçük olarak doğrayalım eti ve baharatları salçayı ekleyip yoğuralım üzerine suyu dökelim  bir kenara alalım
Hamurdan küçük küçük bezeler alalım ve açalım açtıktan sonra iç harçtan üzerine elimizle yayarak yerleştirelim .Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında tepsiya dizmiş olduğumuz lahmacunları pişirelim 
Piştikten sonra üzerini bir bez peçete ile çrtelim hem soğumasın hem de kurumasın diye 
Lahmacunların hepsi piştikten sonra maydanoz nane ve limonla servis edelim . Yanına turp da doğrayabilirsiniz .ayran veya şalgamla da sunabilirsiniz .

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: