24 Haziran 2018 Pazar


ÇİKOLATALI KEK

Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 -4 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
yarım su bardağı nişasta
1 paket vailya 
1 paket hamur kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi

Sosu için

1 paket krema 
300 gr çikolata

Yapılışı 

Öncelikle bir kabın içine unu nişastayı kakaoyuvanılya ve kabartma tozunu eleyerk alalım ve bir kenara koyalım. Başka bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.Sıvıyağ ve sütü ilave edip tekrar düşük devirde sadece karışana kadar karıştıralım.Kuru malzemenin yarısını üzerine dökelim ve TAHTA  KAŞIKLA karıştıralım.İkinci ve son unlu malzemeyi tekrar ilave edip karıştıralım .Limon kabuğu rendesini de ekledikten sonra  Yağlanmış ve kakao serpilmiş ortası delik bir kek kalıbına dökelim.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35 -40 dak pişirelim .Bir kürdan testi yaparak kekin piştiğini kontrol edelim. Piştikten sonra 1 -2 dakika kadar  fırın kapısı aralık olarak fırında tutalım.Fırından çıkınca bir tel ızgera üzerinde soğutalım.Bu arada bir tavada kremayı ısıtalım ve doüramış olduğumuz çikolatanın üzerine dökelim .Bir kaç dakika bekleyelim içine 1 tatlı kaşığı kadar 
tereyağ koyalımve karıştıralım Soguttuğumuz keki kalıptan çıkaralım ve bu sosu üzerine dökelim.Fıstk 
ve çikolata ile süsleyelim.

Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: