24 Haziran 2018 Pazar




BALKABAĞI KURABİYESİ

Malzemeler

200 gr oda sıcaklığında tereyağ
1/3 su bardağı yoğurt
1/3 su bardağı sıvıyağ
3/4 su bardağı şeker
3-4 su bardağı un
1/2 Limon suyu
1 Paket vanilya
1 tatlı kaşığı karbonat

İç Dolgusu

2-3 elma rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz içi dövülmüş

Yapılışı

Harcı yapmak için elmayı rendeleyin tarçın ceviz ve şekeri ekleyip bir kenara bırakın.

Öncelikle  hamurun tüm malzemelerini büyükçe bir kapta iyice yoğurup  güzel kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Daha sonra hamuru üç eşit parçaya bölün.Bu parçalardan birine turuncu diğerine  yeşil gıda boyası koyup bir uruncu ve bir yeşil hamur elde edelim.Üçüncü parçayı sade bırakın.Şimdi sırası ile önce sade renkliden cevizden büyük mandalinadan küçük olacak bir parça koparın elinizle yuvarlayın  çine cevizli harçtan koyunkapatın.sonra hamuru paket ipi ile sarın parşömen kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı dizin. Öteki renkli hamurlara da aynı işlemi tekrarlayın. Önceden  ısıtılmış 180 derecede 25 30 dak pişirin.Piştikten sonra soğumaya bırakın.Soğuduğundan emin olunca ipleri çıkarın .Servis tabağına alın .

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: