24 Haziran 2018 Pazar



BADEMLİ DANA ROSTO

Malzemeler
 
1,5 -2  kilo kemiksiz dana eti
1 türk fincanı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1-2 kaşık pesto
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
5 diş sarmısak
1 türk fincanı süt
1 tatlı kasığı tuz
Yapılışı

Büyükce  bir kaba et hariç tüm malzemeleri koyun ve bir çatalla iyice karıştırın.
İçine eti koyun ve bu karışımla iyice ovalayın.
Sonra bir naylon  fırın pişirme torbasına koyun üzerine 2 yada 3 yemek kaşığı su dökün ve önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında en az iki saat pişirin.Ara sıra konrtrol edin ve etin bıraktığısu ile eti yağlayın .2 saat sonra bir çatal batırarak etin yumuşaklığını kontrol edin.Eğer pişmişse eti çıkarın ve servis tabağına transfer edin sıcak servis edin.

Afiyet Olsun! 

Hiç yorum yok: