24 Haziran 2018 Pazar



KÜNEFE

Malzemeler

250 gr kadayıf
150 gr sade yağ
100 gr  tuzsuz künefe peynir

Şerbeti

2 su abrdağı şeker
1,5 su baradağı su
1 dilim limon 

Üzerine serpek için çekilmiş Antep fıstığı

Yapılışı

Yağı küçük bir tavada eritin
Kadyıfı elinizle tiftikleyin.
Üzerine yağı dökün ve iyice bu yağla elinizle karıştırın 
Pişireceğiniz tepsiyi yağlayın .( Elinizde aynı büyüklükte başka bir tepsi daha olmalı daha sonra künefeyi bu tepsiye çevireceğiz)
Kadayıfın yarısını bu tepsiye dizin üzerine peyniri dizin .
Peyniri kalan kadayıf ile hiç peynir gözükmeyecek şekilde kapatın.
 Önceden ısıtılmış fırında 15 20 dakika pişirin sonra öteki tepsiye ters çevirin
Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Fırndan çıkarın sıcak şerbeti üzerine dökün 
Servis yaparken üzerine fıstık serpin
Mutlaka sıcak yenilmelidir

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: