KÜNEFE
Malzemeler
250 gr kadayıf
150 gr sade yağ
100 gr tuzsuz künefe peynir
Şerbeti
2 su abrdağı şeker
1,5 su baradağı su
1 dilim limon
Üzerine serpek için çekilmiş Antep fıstığı
Yapılışı
Yağı küçük bir tavada eritin
Kadyıfı elinizle tiftikleyin.
Üzerine yağı dökün ve iyice bu yağla elinizle karıştırın
Pişireceğiniz tepsiyi yağlayın .( Elinizde aynı büyüklükte başka bir tepsi daha olmalı daha sonra künefeyi bu tepsiye çevireceğiz)
Kadayıfın yarısını bu tepsiye dizin üzerine peyniri dizin .
Peyniri kalan kadayıf ile hiç peynir gözükmeyecek şekilde kapatın.
Önceden ısıtılmış fırında 15 20 dakika pişirin sonra öteki tepsiye ters çevirin
Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Fırndan çıkarın sıcak şerbeti üzerine dökün
Servis yaparken üzerine fıstık serpin
Mutlaka sıcak yenilmelidir
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder