24 Haziran 2018 Pazar



KARNIYARIK

Malzemeler

12 adet patlıcan
250 gr kuzu kıyma 
75 gr dana eti küp şeklinde doğranmış
1 büyük soğan
1 küçük domates küp doğranmış
Tuz 
Kırmızı biber
Karabiber
1 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 -3 su bardağı sıvıyağ 

Üzeri için

1 büyük domates 
1 tane yeşil sivri biber

Yapılışı

Patlıcanları çizgili olarak soyalım ve uzunlamasına bıçakla derin olmayacak şekilde keselim .
Tuzlayalım bir kenarda bekletelim.
Bu arada iç harcını hazırlayalım 
Soğanı  küp şeklinde doğrayalım ve zeytin yağ ile birlikte tencereye alalım kavuralım .
Üzerine eti ilave edip kavurmaya devam edelim . Soğan ve et kavrulduktan sonra salçayı  ve baharatları ve domatesi ekleyip şöyle bir kavuarlım .Bir kenara soğumaya bırakalım.
İç harcımız soğuyana kadar bir tavaya 3 su bardağı sıvıyağı alalım  patlıcanları kızartalım 
Patlıcanları kızartınca kağıt havlu serili bir tepsiye alıp yağını süzdürelim.
Daha sonra bir borcam tepsiye veya bir fırın tepsisine patlıcanları dizelim.
Ortalarından kestiğimiz  patlıcanların ortalarına 1-2 yemek kaşığı iç harcından dolduralım
Üzerlerine birer dilim domates ve yeşil biberden süsleyelim .
Patlıcanların aralarından 1 çay bardağı sıcak sı dökelim
200 dereceli fırında 30 dakika pişirelim.
Fırından çıkınca arzu edilirse sarmısaklı yoğrtla servis yapabilirsiniz

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: