KARNIYARIK
Malzemeler
12 adet patlıcan
250 gr kuzu kıyma
75 gr dana eti küp şeklinde doğranmış
1 büyük soğan
1 küçük domates küp doğranmış
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber
1 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 -3 su bardağı sıvıyağ
Üzeri için
1 büyük domates
1 tane yeşil sivri biber
Yapılışı
Patlıcanları çizgili olarak soyalım ve uzunlamasına bıçakla derin olmayacak şekilde keselim .
Tuzlayalım bir kenarda bekletelim.
Bu arada iç harcını hazırlayalım
Soğanı küp şeklinde doğrayalım ve zeytin yağ ile birlikte tencereye alalım kavuralım .
Üzerine eti ilave edip kavurmaya devam edelim . Soğan ve et kavrulduktan sonra salçayı ve baharatları ve domatesi ekleyip şöyle bir kavuarlım .Bir kenara soğumaya bırakalım.
İç harcımız soğuyana kadar bir tavaya 3 su bardağı sıvıyağı alalım patlıcanları kızartalım
Patlıcanları kızartınca kağıt havlu serili bir tepsiye alıp yağını süzdürelim.
Daha sonra bir borcam tepsiye veya bir fırın tepsisine patlıcanları dizelim.
Ortalarından kestiğimiz patlıcanların ortalarına 1-2 yemek kaşığı iç harcından dolduralım
Üzerlerine birer dilim domates ve yeşil biberden süsleyelim .
Patlıcanların aralarından 1 çay bardağı sıcak sı dökelim
200 dereceli fırında 30 dakika pişirelim.
Fırından çıkınca arzu edilirse sarmısaklı yoğrtla servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder