PERDE PİLAVI
Malzemeler
Tereyağ ,badem
Pilav için
50 tereyağ
1 turk kahve fincanı çam fıstığı
1/2 kahve fincanı kuş üzümü
3 su bardağı baldo pirinç
1/2 kırmızı biber
1/2 tarçın
1/2 yeni bahar
1/2 karabiber
tuz
Haşlanmış tavuk eti
4,5 su bardağı tavuk suyu
Hamuru için
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağ
tuz
2,5 -3 su bardağı un
Yapılışı
Tencereye tereyağı alalım, eridikten sonra dolmalık fıstık kabukları soyulmuş badem ve kuş üzümünü ekleyerek kavuralım.Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyerek kavurmaya devam edelim.Baharatlarını ve tuzu ekleyip 1 tatlı kaşığı da şeker ekelyip şöyle bir karıştıralım.tavuk suyu ile karışık olan suyu pilavın üzerine dökelim ve pişmeye bırakalım.Bir tepsi veya kek kalıbını tereyağ ile yağlayıp buzdolabına kaldıralım.Tereyağ soğuduktan sonra bademleri istediğimiz şekilde dizelim ,bir tarafa alalım.
Pişen pilavın üzerine önceden haşlayıp didiklediğimiz tavuk etini ilave edelim.Yoğurma kabında yoğurt yumurta zeytinyağ ve tuzu yeteri kadar çırpalım.Unu ilave edip güzel bir hamur yoğuralım.
Hamuru açacağımız zemine un serpelim ve hamurun 3/4 ünü açalım ve kalıba yerleştirelim içine
pilavı dökelim .Geriye kalan hamuru açalım ve pşlavın üzerini kapatalım.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Fırından aldığımız perde pilavını servis tabağına ters çevirelim.Dilimliyerek servis edelim.
Afiyet Olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder