24 Haziran 2018 Pazar


PERDE PİLAVI

Malzemeler

Tereyağ ,badem

Pilav için

50 tereyağ 
1 turk kahve fincanı çam fıstığı
1/2 kahve fincanı kuş üzümü
3 su bardağı baldo pirinç
1/2 kırmızı biber
1/2 tarçın
1/2 yeni bahar
1/2 karabiber
tuz 
Haşlanmış tavuk eti
4,5 su bardağı tavuk suyu

Hamuru için

3 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağ
tuz 
2,5 -3 su bardağı un

Yapılışı

Tencereye tereyağı alalım, eridikten sonra dolmalık fıstık kabukları soyulmuş badem ve kuş üzümünü ekleyerek kavuralım.Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyerek  kavurmaya devam edelim.Baharatlarını ve tuzu ekleyip 1 tatlı kaşığı da şeker ekelyip şöyle bir karıştıralım.tavuk suyu ile karışık olan suyu pilavın üzerine dökelim ve pişmeye bırakalım.Bir tepsi veya kek kalıbını tereyağ ile yağlayıp buzdolabına kaldıralım.Tereyağ soğuduktan sonra bademleri istediğimiz şekilde dizelim ,bir tarafa alalım.
Pişen pilavın üzerine önceden haşlayıp didiklediğimiz tavuk etini ilave edelim.Yoğurma kabında yoğurt yumurta zeytinyağ ve tuzu yeteri kadar çırpalım.Unu ilave edip güzel bir hamur yoğuralım.
Hamuru açacağımız zemine un serpelim ve hamurun 3/4 ünü  açalım ve kalıba yerleştirelim içine 
pilavı dökelim .Geriye kalan  hamuru açalım ve pşlavın üzerini kapatalım.Önceden  200 derecede  ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Fırından aldığımız perde pilavını servis tabağına ters çevirelim.Dilimliyerek servis edelim.

Afiyet Olsun !


Hiç yorum yok: