BÜZGÜLÜ ( BURMA )BAKLAVA
Malzemeler
500 gr hazır baklavalık yufka
150-200 gr eritilmiş tereyağ
2-3 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 limon dilimi
Baklavaya şekil vermek için ince oklava
Yapılışı
Şerbet yapmak için su ve şekeri bir tencereye alın kaynatın içine bir dilim limon atın .
Kyanadıktan sonra bir kenara soğumaya bırakın.
Baklava yufakasını kısa kenarı önünüze gelecek şekilde boylamasına açın
Yufkayı erittiğiniz yağ ile hafi yağlayın .Üzerine cevizden serpin . İnce oklayı kısa kenarın üzerine koyun ve yufka ile beraber rulo şeklinde sarın kenarlarından tutarak iki elnizle yufkayı ortaya doğru sıkıştırın.Oklavayı içinden çekin. ve yağlanmış tepsiye dizin. Bu işleme tepsi dolana kadar devam edin.
Baklavayı bir parmak kada uzunlıkta kesin üzerine yağıgezdirin .Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin .
Fırından çıkınca 5 dakika ilk sıcaklığı geçtikten sonra baklavalarrı soğuk şerbete batırın ve 5 saniye kadar bekletin .Servis tabağına alın isetrseniz çayla isterseniz dondurma ile birlikte sunun
Afiyet Olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder