24 Haziran 2018 Pazar


BÜZGÜLÜ ( BURMA )BAKLAVA

Malzemeler

500 gr hazır baklavalık yufka
150-200 gr eritilmiş tereyağ
2-3 su bardağı çekilmiş ceviz 

Şerbeti için

3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su 
1 limon dilimi

Baklavaya şekil vermek için ince oklava

Yapılışı

Şerbet yapmak için su ve şekeri bir tencereye alın kaynatın içine bir dilim limon atın .
Kyanadıktan sonra bir kenara soğumaya bırakın.
Baklava yufakasını kısa kenarı önünüze gelecek şekilde boylamasına açın
Yufkayı erittiğiniz yağ ile hafi yağlayın .Üzerine  cevizden serpin . İnce oklayı kısa kenarın üzerine koyun ve yufka ile beraber rulo şeklinde sarın kenarlarından tutarak iki elnizle yufkayı ortaya doğru sıkıştırın.Oklavayı içinden çekin. ve yağlanmış tepsiye dizin. Bu işleme tepsi dolana kadar devam edin.
Baklavayı bir parmak kada uzunlıkta kesin üzerine yağıgezdirin .Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin .
Fırından çıkınca  5 dakika ilk sıcaklığı geçtikten sonra baklavalarrı soğuk şerbete batırın ve 5 saniye kadar  bekletin .Servis tabağına alın isetrseniz çayla  isterseniz dondurma ile birlikte sunun

Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: