24 Haziran 2018 Pazar
AÇMA
Malzemeler
1 paket maya yaş maya veya 2 paket kuru instant maya
2 yumurta
2yumurta akı sarısı üzerine sürülecek
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
6-7 su bardağı un
100 gr teryağ açmak için
Yapılışı
Yumutalar ,yağ, yoğurt, bir kapta karıştırılır.Ayrı bir kapta ılık süt ve maya karıştırılır üzerine maya eklenir ve mayalanması için 1 -2 dakika bırakılır.Mayalı karışım yumurtalı karışımla birleştirilir
şöyle bir karıştırılır buarada tuzu ilave edilir .Un yavaş yavaş ilave edilir , kulak mememsinden daha yumuşak bir hamur elde edilir.Elinize hafifçe yapışabilir.Sonra hamuru yağlanmış başka bir kaba
koyarak mayalanması için 2 saat kadar bekletin.Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler oluşturun.Sonra bezelerden birini alın ve erittiğiniz tereyağı ile elinizi yağlayıp bezeyi
5-6 cm çapında açın ve rulo şeklinde sarın elinizle sıkıştırın bir düğüm yaparak şekil verin parşömen kağıdı serili tepsiye dizin.Bu işlemi hamur bitene kadar tekrarlayın .Hamur bittikten sonra yarımsaat daha dinlendirip mayalanmasını sağlayın.Yumurta sarısını sürün susamla yada çörek otu ile süsleyin.
200c dereceli fırında 20 dak kadar pişirin sıcak sıcak servis edin.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder