24 Haziran 2018 Pazar


YOĞURTLU YAYLA ÇORBASI

Malzemeler

1 çay  bardağı pirinç
3 su bardağı su

1,5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
kuru nane
tuz 
5 su bardağı tavuk yada et suyu

Yapılışı

Pirinçler yıkanarak 3 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirilir.
Pirinçler piştikten sonra üzerine sıcak et suyu ilave edilir,
 bir tarafta yoğurt yumurta sarısı  ve un karıştırılır.
Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınır ve yoğurt keslmesin diye bu harca eklenir hafif ılınmış ve sulanmış bu karışım çorbaya eklenir ve karıştırılır . Bir iki taşım kaynatılır .
Üzrerine kuru nane serpilir.Tereyağ eritilir kırmızı biber eklenip çorbanın ğzerine dökülür.
Servise hazırdır.

Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: