MAMUL
Malzemeler
3,5 su bardağı un
2,5 su bardağı irmik
250 gr tereyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç Harcı
2 su bardağı çekilmiş ceviz
2-3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
Büyükce bir kaba irmiği alalım, üzerine eritilmiş tereyağını dökelim.Sıvıyağı da ilave edip karıştıralım
Vanilya , kabartma tozunu ekleyin.
Yoğurdu da ekleyip unu azar azar ilave edelim ve yoğuralım.
Hamuru biraz dinlendirelim. Bu arada bir kaseye cevizi şekeri tarçını koyarak karıştıralım.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde elimize alalım ve işaret parmağımızla hamuru oyalım içine cevizli iç harçtan kaşıkla poğaça gibi koyup kapyuvarladığınız atalım.Eğer bir mamul kalıbınız varsa hamuru kapattığınız yer üste gelecek şekilde kalıba basın ve kalıbı tezgaha vurarak hamuru alıp pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim. 180 derece de ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim.Üzerlri kızarınca fırından alalım.Soğumaya bırakalım. Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin .
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder