24 Haziran 2018 Pazar


MAMUL

Malzemeler

3,5 su bardağı un
2,5 su bardağı irmik
250 gr tereyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İç Harcı
2 su bardağı çekilmiş ceviz
2-3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın 

Yapılışı

Büyükce bir kaba irmiği alalım, üzerine eritilmiş tereyağını dökelim.Sıvıyağı da ilave edip karıştıralım
Vanilya , kabartma tozunu ekleyin.
Yoğurdu da ekleyip  unu azar azar ilave edelim ve yoğuralım.
Hamuru biraz dinlendirelim. Bu arada bir kaseye cevizi şekeri tarçını koyarak karıştıralım.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde elimize alalım ve işaret parmağımızla hamuru oyalım  içine cevizli iç harçtan kaşıkla poğaça gibi koyup kapyuvarladığınız atalım.Eğer bir mamul kalıbınız varsa hamuru kapattığınız yer üste gelecek şekilde kalıba basın ve kalıbı tezgaha vurarak hamuru alıp pişirme  kağıdı serili tepsiye dizelim. 180 derece de ısıtılmış fırında  25 dakika pişirelim.Üzerlri kızarınca  fırından alalım.Soğumaya  bırakalım. Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin .

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: