24 Haziran 2018 Pazar



KADAYIF  SARMA

Malzemeler

750 gr kadayıf
200 gr tereyağ
Yeteri kadar dövülmüş ceviz 

Şurubu için

4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1 dilim limon

Yapılışı

Önce şurubumuzu yapalım şeker ve suyu ocağa alalım ve kaynatalım içine 1 dilim limon kabuğu koyalım ve limondan bir iki damla damalatalım.Soğuması için bir kenara alalım.
Kadayıftan biraz alalım ve mutfak tezgahına serelim.İçine ceviz koyup  sıkıca saralım.Kadayıflar bitene kadar bu işleme devam edelim ve yağlanmış  fırın tepsisine yerleştirelim.
Tereyağını eritelim ve içine 2-3 kaşık sıvıyağ ekliyelim ve kadayıfların üzerine gezdirelim.
180 derecede önceden ısıttığımız fırında pişirelim.
Fırından aldığımız kadayıfların üzerine soğumuş olan şurubundan dökelim ve bekletelim 
üzerine fıstık serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: