24 Haziran 2018 Pazar

SARMISAKLI KÖFTE

Malzmeler

2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
4-5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı  biber salçası
Tuz

Sosu 

1 tane domates
1 yemek kaşığı biber salçası 
 yarım su bardağı zeytinyağ
1 baş sarmısak  soyulmuş dövülmüş
Maydanoz  Taze nane Kimyon

Yapılışı

Büyükçe bir tepsiye bulguru alalım.İçine  unu koyalım karıştıralım.
Üzerine suyu yavaş yavaş dökerek yoğurmaya başlayalım salçasını  ve tuzunu da  ekleyelim ve sürte sürte iyice macun kıvamına gelene kadar yoğuralım.
Sonra elimizi ıslatalım ve her biri fındık büyüklüğünde olacak şekilde iki parça alalım elimizde yuvarlayalım yuvarladıktan sonra parmağımızla üzerlerine bastıralım.Hamur bitene kadar işlemi tekrarlıyalım. Bittikten sonra  önceden ocağın üstünde kaynattığımız suyun içine atalım ve haşlıyalım.
Bu arada bir tavaya küp doğranmış domatesi yağı sarmısağı koyup bir güzelce kavuralım.Üzerine Kimyon aci pul biber ve toz kırmızı biber koyalım. Haşladığımız köftelerin suyunu bir süzgeç yardımı ile süzelim .Tekrar tencereye alalım ve hazırlamış olduğumuz sosu üzerine dökelim.Kıyılmış maydanoz ve taze nane ile süsleyelim.Buz gibi ayran ile servis yapalım.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: