24 Haziran 2018 Pazar


ELMALI TURTA
Malzeemeler

2 yumurta 
8 yemek kaşığı şeker
600 gr un
250 gr eritilmiş tereyağ
3 tane elma rendelenecek
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 limon kabuğu rendesi

Yapılışı
 
Yumurta şeker ve teryağını iyice çırpın .
Unu ekleyin ve çırpmaya devam edin .
Turtanın hamurunu iki eşit parçaya bölün ve ayrı ayrı streçleyin dolapta bekletin
Elmaları rendeleyin bir tavaya alın üzerine 6 kaşık şekeri dökün suyunu çektirinvanilya tarçın 
ve limon kabuğunu ekeleyin ocaktan alın ve soğumaya alın. 
bu arada kalıbınızın alt tabanına yağlı kağıt koyun.Yağlayın birinci hamuru kek kalıbınızın tabanına yayarak elinizle düzeltin .üzerine sogumuş olan elmalı iç harcın tamamını her yeri kaplayacak şekil
de yerleştirin. İkinci hamuru da elmalı harcın üzerine koyup elinizle tekrar düzeltin .175 dereceli  önceden ısıtılmış fırında 35 40 dak kadar pişirin .Fırından aldıktan sonra soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin .

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: