24 Haziran 2018 Pazar


BADEMLİ BAVARİAN PUDING
Malzemeler:

1 kutu Toz Jelatin(içinde 4 zarf var,
1su bardağı Toz Şeker
2 su bardağı Half&Half (tam yağlı süt)
2 su bardağı Whipping Cream(1 su bardağı hazır krema kullanabilirsiniz)
3 su bardağı Süt
1/2 Limon Kabuğu Rendesi
2 tatlı kaşığı Vanilla
1 su bardağı çekilmiş Badem İçi

Yapılışı:

Bir su bardağı şeker ile bir su bardağı sütü orta ateşte kaynatın, içine bademi de ekleyip kaynamasını sağlayin. Kaynadıktan sonra ateşten alın ve bir yere ılıması için bırakın.  1 su bardağı sicak suya 4 zarf jelatini (iki yaprak kadar) atın ve karıştırın.  Jelatinin çok iyi erimesi lazım. Eridikten sonra üzerine 1 bardak soğuk sütü dökün, tekrar karıştırın. Daha sonra, şekerli bademli sütü jelatine tel süzgeçten geçirerek ekleyin.  Ayrı bir kapta whipping creami (hazır kremayı ), half&halfi (tam yağlı sütü) ve sütün kalanını mikserle iyice çırpın. Daha sonra, bademli karışımı ekleyin ve hep birlikte tekrar  mikserle  karıştırın. Daha sonra, hafif yağlanmış bir kek kalıbına  yada arzu ettiğiniz bir kalıba dökün ve akşamdan sabaha kadar buzdolabında bekletin.  Servis yapacağınız da dolaptan alın ve servis tabağına ters çevirerek servis edin, üzerini arzunuza göre meyvalarla da süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: