24 Haziran 2018 Pazar


BADEMLİ PORTAKALLI PİLAV

Malzemeler

2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı kabuksuz babem içi
2,5  su bardağı sıcak su veya tavuk  veya et suyu hangisi varsa 
1 portakalın suyu
1 portakal rendesi
100 gr tereyağ
2 - 3 yemek  kaşığı zeytinyağ
Ağız tadınıza göre tuz ,karabiber

Yapılışı

Önce pirinci sıcak su ile ıslatın üzerine tuz koyun ve 1 saat dinlendirin .
Sonra soüuk su ile pirinci yıkayın ve süzün
Pilavı yapacağınız tencereye yağı alın .
Oacağın üzerine alın yağ eriyince pirinci ekleyin ve hafifce kavurun.
Bademlerri de ekleyerek  kavurmaya devam edin ateşi biraz hızlandırın.
2 buçuk sıcak suya portakal suyunu ekleyip kavurmuş olduğunuz pirincin üzerine dökün.
Tuzunu ekleyin 1 çay kaşığı ile toz şeker ekleyin
Pilav kaynayınca ocağın  hızını yavaşa alın ve pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra altını kapatın üzerine portakal kabuklarını serpin ve havlu koyup tencerenin kapağını kapatarak demlendirin.
Demlendikten sonra servis tabağına alın ve bademlerle süsleyin

Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: