BADEMLİ PORTAKALLI PİLAV
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı kabuksuz babem içi
2,5 su bardağı sıcak su veya tavuk veya et suyu hangisi varsa
1 portakalın suyu
1 portakal rendesi
100 gr tereyağ
2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağ
Ağız tadınıza göre tuz ,karabiber
Yapılışı
Önce pirinci sıcak su ile ıslatın üzerine tuz koyun ve 1 saat dinlendirin .
Sonra soüuk su ile pirinci yıkayın ve süzün
Pilavı yapacağınız tencereye yağı alın .
Oacağın üzerine alın yağ eriyince pirinci ekleyin ve hafifce kavurun.
Bademlerri de ekleyerek kavurmaya devam edin ateşi biraz hızlandırın.
2 buçuk sıcak suya portakal suyunu ekleyip kavurmuş olduğunuz pirincin üzerine dökün.
Tuzunu ekleyin 1 çay kaşığı ile toz şeker ekleyin
Pilav kaynayınca ocağın hızını yavaşa alın ve pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra altını kapatın üzerine portakal kabuklarını serpin ve havlu koyup tencerenin kapağını kapatarak demlendirin.
Demlendikten sonra servis tabağına alın ve bademlerle süsleyin
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder