ETLİ ŞEHRİYE PİLAVI
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3- 4 yemek kaşığı tel veya arpa şehriyesi
1 su bardağı haşlanmış et kuzu veya dana olabilir
3,5 su bardağı sıcak su
1-2 yemek kaşığı tereayağ
1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz karabiber
Yapılışı
Pirinci sıcak su ile ıslatın 1 saat dinlendirin
Soğuk suyla bir süzgecin içinde iyice yıkayın
Bir tencereye yağı alın yağ eriyince içine şehriyeyi kouyn kavurun
Rengi hafif altın rengi olana kadar kavurun ve pirinci ilave edip kavurun .
Şekeri tuzunu ekleyin en son eti ekleyin .
Üzerine sıcak suyu ekleyin ve kaynayınca ateşin altını kısın
Su iyice çekince altını kapatın bir havlu örtüp demlendirin.
Sıcak olarak servis edin karabiber serpin .
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder