24 Haziran 2018 Pazar



ETLİ ŞEHRİYE PİLAVI

Malzemeler

2  su bardağı pirinç
3- 4 yemek kaşığı tel veya arpa şehriyesi
1 su bardağı haşlanmış et kuzu veya dana  olabilir
3,5 su bardağı sıcak su
1-2 yemek kaşığı  tereayağ 
1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz karabiber

Yapılışı

Pirinci sıcak su ile ıslatın 1 saat dinlendirin
Soğuk suyla bir süzgecin içinde iyice yıkayın
Bir tencereye yağı alın yağ eriyince içine şehriyeyi kouyn kavurun 
Rengi hafif altın rengi olana kadar kavurun ve pirinci ilave edip kavurun .
Şekeri tuzunu ekleyin en son eti ekleyin .
Üzerine sıcak suyu ekleyin ve kaynayınca ateşin altını kısın 
Su iyice çekince altını kapatın bir havlu örtüp demlendirin.
Sıcak olarak servis edin karabiber serpin .

Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: