ÇİĞ KÖFTE
Malzemeler
250 gr yağsız dana eti dövülmüş
2 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1yemek kaşığı kırmızı biber
1 yemek kaşığı izot biberi
Tuz
1 çay bardağı zetinyağ
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Salatası
1 orta boy kuru soğan
Kırmızı toz biber
Maaydanoz
Taze nane
Zeytinyağ
Yapılışı
Bulguru bir çay bardağı su ile ıslatın .Büyükce ve derin bir tepsiye bulguru alın,
İçine salçayı, baharatları ekleyin .Sonra eti ekleyin ve avuç içlerinizle sürte sürte 25 - 30
dakika yoğurun.Ara sıra elinizle soğuk su serperek macun gibi olana kadar yoğurun.Üzerine kontrllü şekilde zeytinyağını da dökün .yoğurmaya devam edin.Arzu ederseniz aci kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.Daha sonra elinize ceviz büyüklüğnde alın sıkın marul dizili servis tabağına dizin
Yanına bir tabağa nar ekşisi koyun.
Salatasını da : soğanını küp olarak küçük küçük doğrayın, maydanoz ve nanaeleri de doğrayın üzerine
Tuz kırmızı biber ve zeytinyağ ilave ederek karıştırın .
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder