3 Mart 2012 Cumartesi

ZEYTİNLİ POĞAÇA

ZEYTİNLİ POĞAÇA

Malzemeler:

1 paket Kuru Maya
1 su bardağı  Ilık Su
1 su bardağı Ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı  Toz Şeker
1 tatlı kaşığı Tuz
1 şişe Soda (bakkaldan aldığımız normal boyutta)
2-3 su bardağı Un
1 çay kaşığı Mahlep

İç harcı için:

yaklaşık 45-50 adet Siyah Zeytin (çekirdekleri temizlenmiş)

Üzeri için

1 Yumurta Sarısı
Çorekotu veya Susam

Yapılışı:

Önce mayamızı ılık süte şekerle koyup, mayalanması için karıştırıp üzerini kapatıp, bırakıyoruz, geriye kalan hamur malzemelerini bir  kaba yoğurmak için koyup üzerine mayayı ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yapıyoruz {isterseniz yumurta beyazını hamura ekleyebilirsiniz}.  Bir bezle örtüp mayalanmaıi için 20 dakika dinlendiriyoruz.  Bu arada zeytinlerimizi çekirdeklerinden ayıklıyoruz.  Hamurdan ceviz büyüküğünde avcunuza alıp açın, içine 2-3 tane temizlenmiş zeytinlerden koyup kapatın, az yağlı tepsiye aralıklarla dizin, üzerine  yumurta  sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin. 180 derece de üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.

Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: