3 Mart 2012 Cumartesi

CEVİZLİ BAKLAVA

CEVİZLİ BAKLAVA

Malzemeler:

1 paket baklava yufkası
250 -350 gr.tereyağ eritilecek
500 gr ceviz {dövülecek}

Şurubu;

5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2  dilim limon
1 çubuk tarçın,

ŞURUBUNUZ SOĞUK OLACAK,


Yapılışı

Önce cevizimizi dövüyoruz,sonra yağımızı eritiyoruz.Tepsimizi yağladıktan sonra yufkamızdan bir tane alıp tepsimize yayıyoruz,üzerini yumurta  firçasi  ile yağliyoruz,bu işleme yufkanın yarısı olana kadar her yufka için devam ediyoruz.Sonra cevizi güzelce yufka kapanacak şekilde koyuyoruz. Geriye kalan yarım paket yufkayıda aynı şekilde ilk yaptığımız gibi her katına sürmek şartıyla  bitene   kadar devam ediyoruz.Sonra buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.Dolaptan aldıktan sonra arzunuza göre ya kare şeklinde,ya havuç şeklinde ya da baklavanın bilinen şeklinde kesip 180 -200-derecede ısıtılmış fırında  orta katına koyup rengi altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarnca üzerine hemen soğuk şurubunu döküp dinlenmeye bırakıyoruz.Yaklaşık olarak 15-20 dakika  sonra  dondurma  yada  krem şanti ile susleyip servis edebilirsiniz.

Afıyet Olsun!

Hiç yorum yok: