3 Mart 2012 Cumartesi

PEYNİRLİ RULO BÖREK

PEYNİRLİ RULO BÖREK

Malzemeler:

6 Adet Yufka,
6-7 Tane Patates,{haşlanıp rendelenecek}
5 Yumurta
250 gr Margarin
200 gr Beyaz Peynır {rendelenmiş}
Karabiber
Tuz
1 su bardagi Yoğurt
1 su bardagi Süt

Yapılışı:

Yufka  dışındaki tüm malzemeler bir kabın içerisinde güzelce harmanlanır ve yufka üzerine sürülecek kıvamda bir harç  haline getirilir.  Daha sonra 3 adet yufka alınır, aralarına bu harctan sürülur ve yufkanın bir ucundan başlayarak rulo halinde sarılır, ortadan kesilerek 2 rulo elde edilir, buzdolabına sığacak bir tepsiye konulur. Bu işlemi geriye kalan 3 yufka için de yapın. Sonra buzdolabında bir gece bekletin,ertesi günü dolaptan cıkarınca bir doğrama tahtası yada tezgahınızın üzerinde bir parmak inceliğinde dilimleyin, çok az yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin sicak servis edilmesi önerilir.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: