13 Mart 2012 Salı

PROFITROL

PROFITROL

Malzemeler:

4 tane yumurta
115 gr. tuzsuz margarin veya tereyag
1 su bardagi un
1 su bardagi su
1 tatli kasigi vanilla
1 cay kasigi tuz
1 tatli kasigi toz seker
biraz da limon kabugu rendesi

Icinin Kemasi:
4-5 corba kasigi toz seker
2-3 corba kasigi un
1 yumurta sarisi
3 su bardagi sut
2 corba kasigi margarin
1 tatli kasigi vanilla
limon kabugu rendesi
1 kutu krem santi(1 zarf )
1 su bardagi sut

Uzerini Sosu icin:

200 gr. cikolata
1 corba kasigi margarin
2 corba kasigi sut

Kremanin Yapilisi:

Pastamiza baslamadan once kremayi hazirlamaliyiz ki profitrolu yapana kadar krema sogusun..Yapacagimiz tencereye sekeri unu yumurta sarisini koyup karistiriyoruz,uzerine sutu dokuyoruz,tekrar karistirip pisirmeye basliyoruz.Kremamiz hafifce kaynamaya baslayinca  margarini de ekleyip,atesten aliyoruz.Uzerine limon kabugu rendesini ve vanillasini da ekleyip mikserle  cirpiyoruz. Soguyunca 1 bardak sutle 1 zarf krem santiyi de mikserle cirpip soguk olan krema ile beraber cirpip bir kenarda yada buzdolabinda profitrol hazir olana kadar bekletebilirsiniz.


Yapilisi:

Bir tencereye 1 bardak su koyup kaynatiyorsunuz,kaynayinca icine sekeri ,tuzu yagi ilave edip ocagin altini kisiyorsunuz,yag da eridikten sonra unu uzerine birden dokup guzelce topaklanmadan karistiriyorsunuz.Ocagin uzerinden alip icine vanillayi ekliyoruz.Hamur  tam sogumadan yumurtalari birer birer tahta kasikla cirparak yavas yavas hamura yediriyoruz.Sonra bir tatli kasigi yardimiyla hafif yaglanmis  tepsiye .diziyoruz.185-190 dereceli firin da pisiriyoruz.pistikten sonra yapmis oldugumuz kremasini ici piserken bosalmis toplarimizin icine dolduruyoruz.

Sosunun Yapilisi:

200 gr cikolatayi kucuk bir tencereye koyun ve sonra k ucuk tencereyi ici su dolu  buyukce bir tencereye oturtun cikolatayi ben -mari usulu eritin.icine margarin ve sutu koyup karistirin iyice puruzsuz sekilde eridikten sonra servis tabaginiza dizmis oldugunuz profitrollerin uzerine dokun arzuya gore uzerine fistikta serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

1 yorum:

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Aytülcüm ellerine sağlık.
Buradaki profitrollleri Bilal görünce hemen istedi.
Yarın ilk işim profitroller yapmak olacak.
Tarifi paylaştığın için teşekkürler canım; sevgiler.