7 Mart 2012 Çarşamba

EKMEK TATLISI


EKMEK TATLISI

Malzemeler:

5-6 corba kasigi toz seker,
8 adet etimek
750 gr sut
1 adet yumurta sarisi
4-5 corba kasigi un
6-7 corba kasigi toz seker
3-4 corba kasigi {tuzsuz}margarin
1 paket vanilla
1 tutam limon kabugu
1 paket krem santi{PINAR MARKA}
8 tatli kasigi hindistancaevizi,{cekilmis}
8 cay kasigi yesil fistik{dovulmus}

Yapilisi:

Bir tencereye tozsekeri ,unu koyup iyice birbirine karistirin{boylece sutu dokunce unu topaklanmasini engellersiniz}uzerine sutu dokup yumurta sarisini da ekleyip orta ateste pisirin,pisirirken devamli ayni yon de karistirin hem topaklanmasini  hem de altinin yanmasini engellersiniz .Hafifce kaynamaya basladiginda  limon kabugunu ve vanillanizi da koyup krema halini almis kremanizi atesten alip{ eger mezdeke sakiziniz varsa ekleyin} margarininizi ekleyip mikserle soguyuncaya kadar cirpin boylece sakiz gibi bir krema elde edersiniz uzerinin kaymak tutmasini da engellersiniz.Tatlinin karamelini hazirlamak icin bir kucuk tavaya sekeri koyup kaynatin yanmasina yakin 2 cay bardagi su koyup atesten alip ,etimeklerin uzerini kaplayacak kadar dokun.Sonra uzerine yapmis oldugumuz kremayi  bir spatula yardimi ile guzelce suruyoruz.Sonra 1 paket krem santiyi 1 su bardagi sutle cirpin ve onuda kremanin uzerine spatula ile surun.Hindistan cevizini ve fistigi da uzerine serpip buzdolabinda 2 saat soguttuktan sonra kesip servis yapin.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: