5 Mart 2012 Pazartesi

YOĞURTLU GÜL BÖREĞİ



YOĞURTLU GÜL BÖREĞİ

Malzemeler:

3 adet yufka
150 gr. margarin
1 çay bardağı süt

Ic Malzemesi:

250 gr  dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı  tuz
1 tatlı kaşığı  toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı margarin

Sosu:

300-400 gr yoğurt
4-6 diş sarmısak
2 çorba kaşığı margarin
1 şorba kaşığı kırmızı biber,
4-5 dal  maydanoz 

Yapılışı:

Bir tencereye kıymamızı koyup üzerine 1 fincan kadar su ekleyip pişiriyoruz,suyunu çekince ateşten alıp ,bir kenara koyuyoruz .Ayrı bir tavaya 2 kaşık yağı koyup eritiyoruz ve doğranmış soğanlarımızı ,pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, üzerine pişirdiğimiz kıymayı da ekleyip şöyle hemen bir çevirip ateşten alıyoruz.Üzerine baharatlarını ve tuzu ekleyip,soğuması için bir kenara koyuyoruz.Böreğimizi fırına suüeceğimiz tepsiyi hafifçe yağlıyoruz.Yufkamızın birincisini masaya  yayıp  ortadan 4'e bölüyoruz,4 adet üçgen şekli elde ediyoruz.Birinci üçgenin tepesinden başlamak üzere kımayı koyduktan sonra rulo gibi sarmaya başlıyoruz {biraz gevşek sararsanız daha iyi olur} ve sonra da gül şekli olacak biçimde kendi etrafinda çevirip şekil verip yağlanmış tepsiye ,diziyoruz .İşlemi tüm yufkalar bitinceye kadar yapıyoruz.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ,üzerleri hafifçe kızarana kadar pişiriyoruz.Böreğimizi 5 dakika kadar dinlendiriyoruz.O arada yoğurdumuzu sarmısakla karıştırıp bir kenara bırakın,küçük bir tavaya 2 kaşık yağı koyup eritiyoruz üzerine biberi atıp ateşten alıyoruz.Böreğimizi servis yapacağımız tabağa alıp üzerine 1-2 kaşık yoğurdu koyup en üstüne biberli yagğı kaşıkla döküyoruz.En üstünü  maydanoz dalları ile de süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!  

Hiç yorum yok: