9 Mart 2012 Cuma

KARNIYARIK

KARNIYARIK

Malzemeler:

8-10 adet patlIcan{kızartmalık kemer}
250-300-gr yağsız kıyma
3 adet orta boy soğan
2-3 adet domates
1-2 yeşil sivri biber
1tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tutam tuz

Yapılışı:

Öncelikle patlIcanları soyup ,ortasından bir bıçağın yardımı ile çok derin olmamak şartıyla kesiyoruz.Sonra bir tavada kıymayı çok az bir suyla şöyle bir kavuruyoruz,üzerine küp şeklinde doğranmış soğanlarımızı ekleyip beraber kavuruyoruz,üzerine tuz ,kara biber,kırmızı biberi ekleyip,ateşten alıyoruz,patlıcanlar kızarana kadar bir kenarda bekletiyoruz.Bir tavaya ayçiçek yağımızı koyup ,kızmasını bekleyene kadar,büyükçe bir kaseye kaynamış sıcak su ve tuz  koyun. Patlıcanları kızarttıktan sonra sıcak suyun içine atıp tüm yağının akmasını sağlayın.Sudan  çıkarıp kağıt havlu serili bir tepsiye alın suları  süzüldükten sonra 2 adet domatesi halka  şeklinde doğrayıp  tepsiye dizin karnıyarığı fırınlıyacağınız tepsiye patlıcanları bıçak ile yardığınız tarafı üste gelecek 
şekilde yerleştirin.Sonra kavurduğunuz kıymayı kaşıkla ortalarını dolduracak şekilde koyup,üzerlerine 1 dilim domates 1 parça biber koyup 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.{Arzu edilirse üzerine fırından çıkarmadan 2-3 dakika önce kaşar dilimleri de koyabilirsiniz}

Afiyet  Olsun!

Hiç yorum yok: