9 Mart 2012 Cuma

ZEYTINYAGLI PATLICAN DOLMASI


ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMASI

Malzemeler:

20 adet orta boy patlıcan
2-3 tane kuru soğan
3 çay bardağı pirinç
1 tatlı kasığı kuru kuş üzümü
2 çorba kaşığı çam fıstığı
5-6 dal maydanoz
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1-2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı zeytinyağı
Arzuya göre domates rendeleyebilirsiniz.

Yapılışı

Önce patlıcanlarımızı oyuyoruz.Daha sonra bir tencereye zeytinyağımızı koyuyoruz, küp sşklinde doğradığımız soğanları üzerine döküp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Üstüne çam fıstığını  kuş üzümünü koyup şöyle bir karıştırıyoruz.En son pirincimizi yıkayıp ekliyoruz ve bunları güzelce kavuruyoruz.Sonra baharatlarını ekleyip,üzerine  1 bardak su döküyoruz.Suyu çekene kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra ocağın üzerinden alıp maydanozu ekliyor ve biraz soğumasi için serin bir yere koyuyoruz.Soğuduktan sonra patlıcanları dolduruyoruz.Bir tencereye dizip üzerine 1 su bardağı su koyup  yaklaşık 35-45 dakika pişiriyoruz.Piştikten sonra pişirdiğiniz tencerede soğuyuncaya kadar dinlendirin,Tam soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis edin.Yine maydanoz dalları ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: