5 Mart 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


ZEYTİNYAĞLI  PIRASA

Malzemeler:

6 adet pırasa
1 adet soğan
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 çay kaşığ toz kırmızı biber
1 çorba kaşığı pirinç
1/2 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağ
4-5 dal maydanoz

Yapılışı:
Pırasalarımızı verevlemesine kesiyoruz soğanlarımızı küp seklinde doğruyoruz.Sonra bir tencereye biraz zeytin yağ koyup önce soğanları şöyle bir kavurup üstüne pırasayı da ekleyip kavuruyouz ,havuçlarıda şöyle bir böbürttükten sonra altını kısıp bir su bardağı su koyuyoruz,su kaynayınca içine pirinci ve şekerini  ekleyip suyu hafif çekinceye kadar kaynatıyoruz.Üzerine limon suyunu da ekledikten sonra 3-5 dakika daha kaynatıp tencerenin kapağını üzerine örtüp ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra servis tabağına alıp maydanoz ve kırmızı biberle süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: