5 Mart 2012 Pazartesi

ADANA USULÜ KISIR


ADANA USULÜ KISIR

Malzemeler:

750 gr . bulgur
3 adet kuru soğan
2 deste taze yeşil soğan
1 1/2 deste maydanoz
1 deste taze nane
2 büyük domates
2 çay bardağı{Türk}nar ekşisi
2 su bardağı zeytinyağ
2 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı kırmızı toz biber
2 çorba kaşığı kimyon
2 çorba kaşığıkırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet limon suyu
5-6  tane kıvırcık marul{tabağın etrafını süslemek için}
2 adet marul servis için,
İstenirse ayrıca taze haşlanmış asma yaprağı ile  de servis yapılır.

Yapılışı:

Önce bulgurumuzu sıcak su ile ıslatıp üzerini temiz peçete ile örtüp bir kenara koyuyoruz.Bulgur suyunu çekip şişene kadar ki arada soğanı küp şeklinde,domatesi küp şeklinde doğruyoruz,onuda bir kenara bırakıyoruz.maydanozu, naneyi ve taze soğanı da küçük küçük doğruyoruz.Daha sonra bulgura salçayı ve baharatları  ekleyip iyice elimizle {eldiven kullanırsanız daha iyi olur}yoğuruyoruz.Üzerine doğramış olduğunuz     kuru soğanı, taze soğanı da ekleyip tekrar harmanlıyoruz.
Bu arada  üzerine nar ekşisini ,zeytinyağını ve limon suyunu da ekleyip tekrar karısştırıyoruz.En son maydanozu ,naneyi ve domatesi ekleyip şöyle bir harmanladıktan sonra marul yaprakları ile süslediğimiz servis tabağına  alıyoruz .Yanına başka bir servis tabağına  marulları ve   asma yapraklarınıda  koyup
 servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun!


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Muhtesem olmus elerinize saglik.