7 Mart 2012 Çarşamba

İÇ PİLAV


İÇ   PİLAV


Malzemeler:

3 su bardagi pilavlik pirinc
1 kahve fincani cam fistigi
1 cay bardagi kus uzumu{kuru}
3 tane orta boy kuru sogan
1 adet koyun karacigeri
1/4 deste dereotu
1  tatli kasigi karabiber,
2 tatli kasigi toz seker,
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi yeni bahar
1 cay kasigi tarcin,
250 gr tereyag
4,5 -5 su bardagi et suyu

Yapilisi:

Buyukce bir kasenin icinde pirinci sicak suyla islatin,uzerine 1 corba kasigi tuz atin,dinlenmeye bir kenara birakin.

Once karacigeri kup seklinde dograyin,bir tencereye koyup iyice haslayin.{ciger kokusunu engellemek icin cigerin suyunu bir kac kez sicak suyla degistirip,haslayin} Suyunu suzdukten sonra bir kenara sogumasi icin birakin.Bu arada soganimizi kup seklinde dograyip,yagda kavuruyoruz,uzerine fistigi atip  soyle bir  kavuruyoruz o arada  pirinci suzgece koyup iyice soguk suyla yikayip sogan ve fistigin uzerine koyup kavurmaya devam ediyoruz,sonra uzumleride ekleyip soyle bir harmanliyacak kadar kavurup uzerine et suyumuzu ekliyoruz.Tuzu ve sekeri de ekleyip,kaynamasini bekliyoruz kaynadiktan sonra uzerine cigeri de koyup pilavimizi pisiriyoruz.Pistikten sonra uzerine tarcin ,yenibahar ve karabiberi serpip soyle bir karistiriyoruzve uzerine bir havlu ortup 30 dakika demlendiriyoruz.Demlendikten sonra servis tabagimiza alip uzerini dere otu ile susleyip,servis yapiyoruz.

AfiyetOlsun!

Hiç yorum yok: