29 Şubat 2012 Çarşamba

ÇİKOLATALI CHEESECAKE


ÇİKOLATALI KREMPEYNİRLİ KEK(chocolate cheesecake)

Malzemeler:


Kelepçeli Kek Kalıbı

Taban İçin

250 gr. Kraker (eti burcak kullanabilirsiniz)
25 gr. Kakao
75 gr. Dövülmüş Fındık
100 gr. Margarin veya Tereyağ (tuzsuz olacak)

Kek İçin

2 paket  krempeynir ( yaklaşık 225 gr. kadar) {oda sicaklığında olacak}
1 su bardağı Toz Şeker
6 adet Yumurta(3 tane bütün 3 tane sarısı)
2 çorba kaşığı Kakao
1 çorba kaşığı Nişasta
300 gr. sade çikolata (ben marie usulu eritilecek,{yani çikolata bir kapta olduğu halde  su olan  bir kaba oturtularak eritilecek} )
1 -2 corba kasigi kadar sourcream(hazir krema kullanabilirsiniz.)
Biraz limon kabugu rendesi
1 çorba kaşığı  sıvı vanilla

Sosu

150 gr. sade cikolata
1 corba kasigi kadar margarin
1 - 2 corba kasigi su



Yapılışı:

Öncelikle bisküvileri rondodan geçirin.Üzerine eritilmiş yağı dökün, fındığı ve kakaoyu ekleyin iyice karıştırın.Kelepçeli kalıbınızın tabanını yağlayın.Bisküvili harcı kalıba dökün taban tamamen kaplanmalı. 10-15 dakika kadar fırın da pişirin.

Büyükçe bir kaba peynir ve şekeri koyun mikserle çırpın.Yumurtaları teker teker ekleyin ve çırpmaya devam edin.Daha sonra sırasıyla nişastayı ,kakoyu ekleyin .Sour kremi ekleyin ,limon kabuğu ve vanilyayı da ekleyin.En son  çikolatayı ilave edin.İyice  karıştırın.Bisküvili tabana dökün .
170 dereceli fırında 1 saat kadar pişirin .Fırını kapatın ve 30 - 40 dakika kadar fırın sıcaklığın da soğumaya bırakın.Fırından çıkarınca buzdolabın da bekletin.Ertesi gün sosunu hazırlayın ve üzerine
dökün.Üzerini arzu ettiğiniz meyvelerle süsleyin.Kekiniz servise hazır .

Afiyet Olsun !


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok zor gorunuyor!