28 Şubat 2012 Salı

HUMUS


HUMUS
           
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı tahin
1/2 su bardagğı su
2 adet limon suyu
3 diş sarmısak
          
Süslemek için:

Birkaç dal maydanoz
3 -4 yaprak fesleğen
4-5 tane siyah ya da yeşil zeytin
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
Arzuya göre tuz 
3 çorba kaşığı zeytin yağ
        
Yapılışı:
Önce nohutları mutfak robatu ile çekiyoruz,sonra içine  tahini , tuzu, suyu ve limon suyunu ekleyip tekrar robotta koyu krema ya da süzme yoğurdu kıvamına gelinceye kadar çekiyoruz.Sonra  sarmısağı da ekleyip iyice tekrar çekiyoruz.Servis tabağına alip,üzrine baharatlarını serpiyoruz,ve maydanoz fesleğen zeytin ve zeytin yağı ile süslüyoruz.

Afiyet Olsun !
    




      
   

Hiç yorum yok: