29 Şubat 2012 Çarşamba

MAMÜL

CEVİZLİ MAMÜL

Malzemeler:

250 gr. tereyağ veya tuzsuz margarin{,oda sıcaklığında erimiş olmalı},
1 su bardağı sıvıyağ,kanola olabilir,
500 gr irmik,
1 su bardağı ılık su,{sütte olabilir,}
1 veya 1.5 su bardağı un,

Harcı  için:

1/2 su bardağı toz şeker,
1.5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Ayrıca, pudra şekeri (üzerine serpmek için)

Yapılışı:

Önce şekeri,cevizi ve tarçını bir kabın içerisinde harmanlayıp, kenara bırakın.  Sonra, hamuru yoğuracağınız büyük bir kabın içine irmiği koyup üzerine yağı ve suyu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.  Sonra bunlardan yumurta kadar koparıp avuç içinizde oymaya başlayın. Boş yumurta şeklini almasını sağlayın.  İçine harcını koyup poğaça gibi kapatın, ekli yeri üste gelecek şekil de mamül kalıbına bastırın ters çevirip, kalıptan alın ve yağlanmış tepsiye birer parmak ara ile dizin. Bu işlemi hamur bitinceye kadar yapın. 180 dereceli fırın da üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra soğuması için dışarıda bekletin, soğuduğundan emin olduktan sonra pudra şekerini tel bir suzgeç yardımı ile uzerine serpin.

Afiyet  Olsun!

Hiç yorum yok: