29 Şubat 2012 Çarşamba

ELMA TATLISI

ELMA TATLISI

Malzemeler:

8 adet sarı  elma (golden )
3/4 su bardağı çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı toz tarçın

Şiresi:

1 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı

Önce bir tabağın içine cevizi şekeri ve kuş üzümünü,tarçınını koyup karışıtırıyoruz,Bir kenara bırakıyoruz. Sonra da şiresini de kaynatıp bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
 Elmaları soyuyoruz, sonra içini oyup çekirdeklerini çıkartıyoruz bir tencereye 4 su bardağı su koyuyoruz,içine 8 çorba kaşığı şeker koyup kaynatıyoruz,içine elmalari koyup 3-4 dakika haşlıyoruz. Sonra elmaları daha sonra fırınlayacağımız  için ateşe dayanıklı bir borcama ya da seramik bir tepsiye dik şekil de  koyuyoruz çekirdeklerini çıkardığımız yere cevizli içi koyuyoruz.Üzerine şiresini her elma için 1 kepçe olmak üzere döküyoruz.Önceden ısıtılmış  fırın da 15 -20 dakika  pişiriyoruz.Fırından çıkınca üzerini krem şanti ile süslüyoruz.

Afiyet Olsun !

1 yorum:

Adsız dedi ki...

En sevdigim tatlidir elma tatlisi. Fotograftaki de harika gorunuyor.