29 Şubat 2012 Çarşamba

CEVİZLİ KADAYIF


CEVİZLİ  TEL KADAYIF

Malzemeler:

500 gr. tel kadayıf(1 kutu kadayıf)
3 su bardağı ceviz içi(dövülmüş)
250 gr. tereyağ,

Şiresi:

4 su bardağı toz şeker
3-3.5 su bardağı su,
1/4 limon suyu,
1 çubuk tarçın

Yapılışı:

Önce  bir tencereye, toz şekeri ve suyu koyup  kaynamaya bırakın kaynamaya başlayınca içine limon suyunu ve tarçın çubuğunu ekleyip kaynatın,kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak ateşte  bırakın.
Büyük bir kabın içinde kadayıfı elinizle iyice açarak telleri birbirinden  ayırın.Eritmiş olduğunuz tereyağını
üzerine dökün ve elinizle birbirine yedirin .Kadayıfın yarısını yağlanmış tepsiye yerleştirin arasına ceviz içini serpin her yerine gelecek şekilde,geri kalan öteki  kadyıfı da üzerine yerleştirin,İyice bastırın,250 dereceli fırın da üstü ve altı eşit şekilde kızarana kadar pişirin,piştikten sonra kadayıf sıcakken şiresi de sıcak olmak üzere dökün ,şekeri  emene kadar ,bir kenarda soğumaya bırakın,soğuduktan sonra keserek servis yapın ,üzerine yarım  ceviz koyup ,krem şanti ile süsleyin

Afiyet Olsun!

1 yorum:

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Ellerine sağlık Aytülcüm.
Bayramda da yapması ne güzel olur.