21 Ağustos 2012 Salı

TAVUKLU MANTARLI PILAV




TAVUKLU MANTARLI PILAV

Malzemeler:

2 su bardagi osmancik pirinc
150 gr tereyag
1 orta boy sogan
250 gr dogranmis mantar
150 gr tavuk eti
Karabiber
Tuz
Kekik
3 su bardagi tavuk suyu  veya et suyu

Yapilisi:

Once pirincimizi sicak su ile islatalim,uzerine tuz ekleyelim ve bir kenara birakalim.Pirinc islanana kadar ,sogani dograyip yag da biraz kavurun  ,mantari da ekleyip cok pisirmeden kavurun.Baska bir yerde dograyip hasladiginiz tavugu da mantarin uzerine dokup,baharatlarini da ekledikten sonra bir kenara alin .Pilavi  pisireceginiz buyuk bir tencerede yagi eritin, uzerine soguk suyla yikayip suzdugunuz pirinci uzerine dokun ve pirincin guzelce kavrulmasini saglayin.Sonra uzerine tavuk suyunu dokun ve ardindan mantarli karisimi dokun .pirinc suyunu cekene kadar pisirin.Servis tabagina alip servis yapin.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: