8 Kasım 2015 Pazar
ADANA USULÜ PATLICAN TAVA
ADANA USULÜ PATLICAN TAVA
Malzemeler
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 kilo patlıcan
6 -7 adet domates
1 baş sarımsak
4-5 tane çarliston yeşil biber
125 gr tereyağ
2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz karabier kırmızıbiber
Yapılışı
Büyükçe bir toprak güvecin tabanına kuzu etini döşeyin.Aralarına soyduğunuz sarmısakları dizin,sonra soyup kuşbaşı doğradığınız patlıcanları etin üzerine dizin.Biberleri doğrayın aralara serpiştirin.Salçayı 1/2 su bardağı suda ezin .Tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin.Patlıcanların üzerine dökün.Domatesleri doğrayın patlıcanların üzerine dizin .Soyduğunuz patlıcanın kabuklarını
tavanın üzerine dizin.250 derreceli fırında 1saat pişirin.Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder