FINDIKLI HİNDİSTANCEVİZLİ KEK
Malzemeler
4 yumurta
125 gr tereyağ
6 fincan toz şeker
3 su bardağı un
1 paket vanilla
1 paket kabartma tozu
1 fincan sıvıyağ
1 çay bardağı kadar dövülmüş fındık içi
2 yemek kaşığı kadar hindistancevizi
1/2 limon kabuğu rendei
Yapılışı
Yumurtayı şekeri iyice çırpın, teryağını ekleyin sıvıyağı ilave edin çırpmaya devam edin .Geri kalan malzemeleri TAHTA KAŞIKLA çırpın Yağlanmış un serpilmiş kek kalıbına dökün.180 dereceli fırında 25- 30 dakika pişirin.Kürdanla piştiğini kontrol edin.Fırından çıkarınca 10 dakika sonra kalıptan çıkarın soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder