12 Şubat 2014 Çarşamba

ADANA USULÜ PATLICAN GÜVECİ




ADANA USULÜ
PATLICAN GÜVECİ

Malzemeler

3-4 adet büyük boy patlıcan
750 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti
2 parça kemikli et
1 baş sarmısak
5-6 adet domates
2 adet sivri biber arzuya göre acı olabilir
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
150 gr tereyağ

Yapılışı

Önce yemeğimizi pişireceğimiz toprak güvecimizi  yağlıyoruz.Sonra sırası ile; eti ve kemikli eti
yerleştiriyoruz aralarına kabukları soyulmuş olan 1 baş sarmıskları serpiştiriyoruz ,onun da üerine tereyağın yarısını küçük parçalar halinde kesipkoyuyoruz .Sonra iri küp şeklinde doğramış olduğumuz patlıcanları etler görülmeyecek şekilde diziyoruz.Sonra 1 çay bardağı suya 1 çorba kaşığı salçamızı koyup karıştırıyoruz.Baharatlarınıda ekleyip bırakıyoruz.Patlıcanların üzerine doğradığımız
domatesleri de yerleştirdikten sonra yeşil sivri biberleri de doğruyoruz.Geriye kalan tereyağını da aynı şekilde küçük parçalar halinde biberlerin üzerine kesip koyuyoruz.Salçalı baharatlı suyu da üzerine döktükten sonra patlıcanların soyduğumuz kabukları ile tavamızın üzerini  kapatıyoruz.
Önce 250 dereceli fırında sonra 200 dereceli fırında 1 -1,5 saat kadar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra 5- 10 dakika dinlendirin sofraya getirip sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: